Een communie bijwonen, voor mij de eerste keer!

Gisteren vierde mijn kleine lieve vriendinnetje Neia (7 jaar) haar communie. Als goede vrienden van haar ouders mochten en konden we natuurlijk niet ontbreken. Omdat ik zelf Protestants opgevoed ben is een communie voor mij onbekend. Het was daarom ook bijzonder dat Neia’s communie mijn eerste communiebezoek betekende.

De communie in de kerk

Het afleggen van de communie vond plaats in de grootste kerk van Wijchen. In een afgeladen kerk, waar in twee diensten bijna 60 kinderen hun communie deden, zaten we achterin. Gelukkig kon ik op bepaalde momenten een glim van Neia opvangen. Ze straalde en dat was fantastisch om te zien. Dat kleine lieve meisje in haar rolstoel, het voelde bijzonder om deelgenoot te zijn. Omdat Liz het zelf na een uur niet meer goed uit kon houden, erg knap trouwens voor een meisje van bijna 3 om zo lang rustig te zijn, ging ik met haar naar een andere ruimte. Daar hebben we samen gespeeld en gekleurd. Omdat ik vond dat ze mijn volledige aandacht verdiende heb ik bewust mijn mobiel niet meegenomen, iets wat voor mij moeilijk is maar het was wel fijn!

Na de communie, tijd voor feest

Na het bezoek in de kerk was het tijd voor feest. Liz mocht met de ‘Tante Lon’ mee als hulpje (tomaatjes proeven, bakjes op tafel zetten en natuurlijk gezellig kletsen in de auto). Daardoor was ik goed in de gelegenheid om Kim weg te brengen. Zij had immers een voorstelling met De Ghesellen. Even op en neer gereden zodat ik aan kon schuiven bij het feestje. Het weer was geweldig deze dag en dus konden we lekker buiten vertoeven. Samen met alle andere grote en kleine vriendjes, opa’s en oma’s en andere familieleden van Neia vierde we haar communiefeest!

Naast de drankjes waren er ook lekkere hapjes en kon ik mijn buik rond eten aan lekkere kippenpootjes. Iets wat ik echt zo lekker vind! Die middag gekletst met Jeroen over foto’s en fototoestellen, met papa Mark III over zijn lieve meiden en natuurlijk met mijn kameraad Mark. Ondertussen hoefde ik me helemaal geen zorgen te maken over Liz want als die bij de van Leentjes is wordt ze altijd zo goed opgevangen! Het lijkt bijna of ze daar kind aan huis is!

Dank je wel lieve Neia dat ik er bij mocht zijn!

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)

Comments 1

Comments are closed.