Repetitieweekend Deurdweilers 2016

jeetje mineetje ik kan even geen muzieknoten meer horen! Wat een muzikaalweekend was het afgelopen paar dagen. Met ons dweilorkest De Deurdweilers waren we namelijk op repetitieweekend in Panoven te Zevenaar. Dit is samengevat: vrijdagavond repeteren, zaterdag de hele dag repetitie en zondagochtend repetitie met afsluitend een optreden.

Waarom een repetitieweekend

Wij repeteren ieder jaar een heel weekend omdat dan de grote plannen worden gesmeed voor ons optreden tijdens de Bemmelse Dweildag. En dit jaar hebben we weer een nieuw thema en daar hoort muziek en show bij. Tijdens een weekend samenzijn repeteren we gemiddeld veel effectiever dan alleen op de vrijdagavond. Je bent de hele tijd met de muziek bezig waardoor deze goed in je hoofd gaat zitten. Zo’n repetitieweekend zorgt ook voor saamhorigheid binnen de groep. Je leert elkaar anders kennen omdat je gewoon een hele dag op elkaars lip bent en ook met elkaar moet samenwerken.

Niet alleen maar repeteren ook veel lol

Nadat we zaterdag de repetitie afgesloten hebben was het tijd om gezamenlijk te gourmetten en de “bonte avond” in te luiden. Dit was weer goed georganiseerd door de commissie die hier verantwoordelijk voor is. Als spelactiviteit gingen we een combinatie doen van “de jongens tegen de meisjes” en “alles mag op zaterdag”. Vier teams speelde om het eremetaal. Er werd hard gewerkt om de juiste liedjes te neuriën, spreekwoorden uit te beelden, onze tekenkunsten te testen, zoveel mogelijk woorden met drie personen te leggen en als laatste werd de lenigheid van verschillende leden getest. Het team “zwaargewicht” was uiteindelijk de winnaar geworden. Ze hadden het meeste geluk en natuurlijk zat verloofde Bram in dit team en kon Lizan niets anders dan hem laten winnen.

Na het gezamenlijke deel was het tijd voor iedereen om te doen wat ze zelf wilde. De ene ging bij het kampvuur zitten en een paar anderen, waaronder ikzelf, gingen pokeren. Sommige spelers bleken een aardige pokerface te hebben! Inmiddels was het half drie geworden en vond ik het een geschikt tijdstip om maar eens de ogen te sluiten.

Muziek en sporten combineren

Heerlijk hardlopen tijdens het repetitieweekend van 2016. Een heel weekend muziek maken is al topsport an sich maar de zondagochtend had ik afgesproken om met Dianne een rondje te hardlopen. Even de natuur in om het hoofd te legen, de alcohol (bij mij 0%) uit te zweten en natuurlijk de conditie op pijl houden. Ik kon immers deze ochtend niet voetballen. In 42 minuten hebben Dianne en ik een heerlijk rondje van 6.2 km gemaakt. Het was geen wedstrijd maar gewoon doen! Volgend jaar weer want dan ken ik de omgeving beter en dan een iets sneller tempo.

Als afsluiting van de hele dag gingen we een verrassingsoptreden verzorgen bij Daniëlle uit Angeren. Zij was die dag jarig en had onze Facebookactie gewonnen. Onze nieuwe show werd herkend en dus zijn we op de goede weg. Nu gaan we ons eerst verder voorbereiden op Groenlo (5 mei 2016) en daarna de volledige focus op Bemmel (12 juni 2016).

Bij thuiskomst was het weer tijd om even heerlijk met mijn kleine meid te knuffelen. Want ze heeft papa toch ook wel gemist. Om haar te verrassen heb ik lekkere pannenkoeken voor gebakken!

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)

Comments 1

Comments are closed.