Benfit word ik daarmee fitter?

Gisteravond was het dan zover, ik heb gekozen om me in te schrijven voor het “12-weken summerbody programma” van BenFit bij 12bfitt.nl.

Waarom zou je denken? Mensen in mijn omgeving zullen allemaal een mening vormen. De ene zou denken “je voetbalt toch al?” en andere misschien “je bent toch niet dik?” Klopt allemaal. Maar je fit voelen is meer dan een beetje sporten en een bepaald gewicht. Ik heb me aangemeld met de volgende reden.

BenFit zou het iets zijn

Vanuit eigen proberen is het me gelukt om 5,9 kg. af te vallen. Vanaf de eerste weging in 2015 woog ik 84,8 kg. Op het moment van de eerste weging (gisteren bij de sportschool en daarmee de start van de 12 weken challenge) gaf de weegschaal een gewicht van 78,9 kg aan. Een verschil van 5,9 kg., niet slecht maar nog steeds geen gezonde BMI (Body Mass Index).

Thuis heb ik al wel een lager gewicht ooit aangetikt maar het afgelopen jaar schommel ik te lang rond de 77 – 79 kg. Ik kom niet verder! Voor een gezonde BMI zou ik volgens het voedingscentrum maximaal 74,8 kg. moeten wegen. Dat is daarom ook gelijk mijn minimale doelstelling! Het liefste zou ik voor een gewicht rond de 70 kg. gaan. Dit past namelijk beter bij mijn lengte (1.73m).

Het principe van het BenFit programma bestaat uit drie onderdelen, etenbewegen en relaxen. Het laatste dat doe ik eigenlijk al wel. Met gamen, tv kijken of muziekmaken relax ik natuurlijk maar misschien een keer een bezoek aan een welness mag er wel bij komen (haha). Blijven het eten en bewegen over.

Eten tijdens BenFit

Bij het programma zitten ook eetschema’s. Voor de eerste week heb ik per dag eetschema’s gekregen die berust zijn op 6 eetmomenten. Ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner en tussendoortje. Een snelle blik liet mij zien dat er nergens een dropje, snoepje of chocolaatje staat. Damn!!! Dat gaat zwaar worden want dat blijft toch altijd lekker. Met een gezin (zwangere vrouw op het moment van meedoen en een peuter) is het lastig om de eetschema’s volledig te volgen. Daarom ga ik kijken wat wel en niet past. Vanwege mijn werk moet ik ook ’s morgens vroeg de deur uit dus uitgebreid ontbijten zit er niet in. Op de thuiswerk dagen kan ik natuurlijk proberen er zoveel mogelijk aan te houden. Hopelijk zitten in de schema’s lekkere maaltijden voor in de avond en krijg ik weer extra inspiratie voor de afwisseling.

Sporten tijdens BenFit

Wat mij triggerde om aan te melden.

Oké, ik voetbal nu al een aantal jaren bij een gezellige club in het Brabantse Oeffelt maar in de zomerstop wil je toch ook op je sporten letten. Daarom probeerde ik de afgelopen jaren te hardlopen. Dat gaat me ook steeds beter af maar is voornamelijk gericht op cardio. Op Instagram en YouTube heb ik diverse sportmensen gevolgd en merkte ik dat ze ook veel krachttraining doen. Kijkend naar topsporters… die zitten ook vaak in het krachthonk om hun spieren te verstevigen. Spiermassa in plaats van vetmassa. Spiermassa verbrand en dus zou je door de verbranding ook weer moeten afvallen. Om mijn kracht en spiermassa te verbeteren heb ik het voornemen om op de donderdagavond en zondagochtend mee te doen met de groepslessen van bodypump!

De uitleg over bodypump is als volgt:

Body Pump van Les Mills is de snelste manier om in vorm te raken, vet te verbranden en een strakker lichaam te krijgen. Het is een spierverstevigende groepsles met gewichten, waaraan vrijwel iedereen mee kan doen. In de 1 uur durende workout worden alle belangrijke spiergroepen flink onder handen genomen. Eén van de voordelen van Body Pump is dat je je spieren verstevigt en dat onnodig lichaamsvet wordt verbrand. Door de vele herhalingen en het relatief lichte gewicht waarmee wordt gewerkt, is er geen grote toename van spiermassa te verwachten. Maar je lichaam wordt wel strakker. Maak zelf kennis met deze originele barbell class en ontdek waarom Body Pump in meer dan 55 landen razend populair is!

Dit lijkt me dus wel wat en of het wat is… dat zal ik later vertellen. Nu eerst naar de sportschool om te gaan sporten 🙂

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)

Comments 1

Comments are closed.