Carglass repareert Carglass vervangt

De slogan “Carglass repareert Carglass vervangt” van autoruitschade specialist Carglass in Nederland blijft maar in je hoofd hangen wanneer je het leest. Maar het klopt wel wat ze doen. Vandaag heb ik met mijn eigen ogen gezien hoe het in zijn werk gaat. Best leuk!

Autoruitschade

De autoruitschade begon met een klein sterretje en een streepje in de voorruit van onze auto. Tijdens de APK is dit gewoon goedgekeurd. Wat ik niet wist is dat je auto pas wordt afgekeurd wanneer een ster of barst in het gezichtsveld zit. Langzaam werd de barst steeds groter en langer. Iedere rit, het dichtdoen van de deuren, wind tegen de ruit zorgt ervoor dat dit gebeurd. Als je bij de barst duwt zie je deze gewoon groeien. Kortom, onze autoruit was zo beschadigd dat we besloten deze te laten vervangen. Na het bellen van de verzekering bleek dat we verzekerd waren als we bij Carglass een afspraak maakten. We hoefde niks te doen alleen de juiste verzekeraar selecteren en de juiste informatie invullen op de website van Carglass.

De barst in de autoruit

De afspraak met Carglass

Vandaag zou er een monteur bij ons langs komen om de ruit te vervangen. Via e-mail, sms en een belletje was het allemaal geregeld en stond de monteur op tijd voor de deur. Jonathan, een aardige jongeman, stelde zich voor en stelde een paar vragen. Daarna ging hij aan de slag. Als eerste werd alles gecontroleerd zodat extra schade geconstateerd kon worden. Denk ook aan de regensensor wat getest werd. Vervolgens werden alle materialen uit de bus getoverd. Wat me opviel was hoe simpel en netjes Jonathan werkte. Prullenbakkie erbij, stofzuigertje, handschoentjes etc. etc.

Oude autoruit eruit, nieuw autoruit erin

In een uur tijd was Carglass klaar met het vervangen van de autoruit. Eerst werd de kapotte oude ruit zorgvuldig losgemaakt van de kit. Daarvoor werd er eerst gezorgd dat de ruitenwissers geen belemmering vormden. Nadat het raam van de kit los was kon de ruit met van deze speciale zuignappen van de carrosserie verwijderd worden. Hoppa zo zijn busje in. Na het verwijderen werd de oude kitresten verwijderd. Daarna werd er een primer op de ruit en auto geplaatst. Dit was voor een goede hechting van de kit:

De kit wordt op de autoruit geplaatst

Carglass kan het glas doen

Niet een kind kan de was doen maar Carglass kan het glass doen. Nadat de nieuwe autoruit geplaatst is moet je een half uur de kit laten drogen en 24 uur niet de auto wassen. Nou doe ik dat laatste ook niet altijd dus dat moet goed komen. Onze nieuwe ruit zat er in een uur werk in. Daarna werden de functionaliteiten weer gecontroleerd en werd de auto zelfs even gestofzuigd. Super service dus! Naast het feit dat het maken van een afspraak zo geregeld was via de website was de service en gezelligheid van Jonathan ook leuk! Tijdens de werkzaamheden nog gezellige woordgrappen gemaakt en bleek dat we allebei onze lolbroek hadden aangetrokken.

Mijn advies!

Een sterretje of barst in je autoruit? Carglass repareert, Carglass vervangt!

De nieuwe autoruit ligt klaar
mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)