In de Maasdriehoek met twee vrouwelijke Cuijkse bloggers

Plof daar verscheen hij vandaag op de deurmat, De Maas Driehoek van woensdag 17 mei 2016. In deze editie dat in een oplage van 54.500 exemplaren aan de inwoners van Land van Cuijk wordt verspreid staat een heel leuk artikel over mij en twee Cuijkse vrouwelijke bloggers.

Hoe ik in De Maas Driehoek terecht kom

Een tweet van Patricia de Ryck

Op twitter heb ik een digitale relatie met Patricia de Ryck. Patricia is net als ik een liefhebber van online marketing en bloggen. Als blogqueen, twijfelmoeder en boekliefhebber schrijft en tweet ze er vaak op los. Van het een kwam het ander…ik kreeg een tweet van Patricia of ik mee wilde werken aan een artikel voor de Maas Driehoek. Dat wil ik wel maar waar gaat het over? Over bloggen en het is voor vrouwen… Huh? Wat? Dan moet je mij niet hebben vroeg ik haar. Ze wilde me juist interviewen samen met twee andere Cuijkse bloggers. Na een mail dat aan ons drieën was gericht werd de afspraak bevestigd. Samen met Anouk van My Delicious Journey en Simone van Eetspiratie zouden we in een gesprek met Patricia het interview houden. Simone en haar site kende ik al wel. Via Twitter en Instagram hadden we al regelmatig contact over lekkere gerechten en inspiratie rondom internet mogelijkheden. Maar Anouk, ik ken wel het nummer “Who the fuck is Alice” maar daar kon ik dus nu “Who the fuck is Anouk” aan toevoegen. Gelijk dus even naar haar site toe, vriendjes worden op social media en online kennismaken! Maar dan toch ook maar 6 mei live met elkaar kletsen. We komen in de lokale krant, wat leuk!!!

Aan de eettafel voor het interview voor De Maas Driehoek

Nadat we elkaar al wandelend (ik) en fietsend (Anouk en Simone) tegenkwamen was dat onze eerste kennismaking. Een beetje onwennig en gek, het lijkt bijna internet daten 😉 vroegen ze of ik Mark was en na een bevestiging gingen we met z’n drieën naar het huis van Patricia. In een leuk stulpje in de buurt van het water werden we binnen gelaten en gingen we aan de eettafel zitten praten. Van te voren vroegen we ons af wat de insteek precies ging worden. Het was ons niet geheel duidelijk maar Patricia zag het plaatje al wel voor zich.

Een selfie tijdens de fotoshoot met Simone en Anouk mag natuurlijk niet ontbreken

In een leuk gesprek dat ruim een uur heeft geduurd hebben we het echt over van alles gehad maar voornamelijk over bloggen. Wat er zo leuk aan is, wat de nadelen zijn en hoeveel tijd er eigenlijk in gaat zitten. Hoe ga je om met foto’s en wat plaats je wel en wat plaats je niet. Zelf blog ik al vanaf 2006 op Dutchcowboys.nl en later op mijn online marketing blog UPPERsearch.nl. Vanwege een andere baan is dit blog aan mijn aandacht ontsnapt en blog ik er niet meer zoveel over. En dat terwijl er eigenlijk genoeg te schrijven valt. Misschien toch ook omdat ik niet zo heel makkelijk dingen op papier zet maar meer van het praten (lullen zoals mannen zouden zeggen) ben. Wat dat betreft had ik eigenlijk gelijk moeten beginnen met vloggen (bloggen middels video content). Maar sinds de geboorte van mijn dochter is Het leven van een Papa erbij gekomen. Lekker schrijven over de leuke en minder leuke dingen die je als papa meemaakt.

Als online verslaafde vertelde ik de dames dat ik eigenlijk heel veel online doe. Niet alleen maar Twitter en Facebook of Instagram, nee ook video’s maken, websites ontwikkelen en natuurlijk optimaliseren doe ik graag. Ook offline ben ik natuurlijk een bezig baasje met mijn voetbal en muziek.

Nadat Patricia het gesprek af had gerond konden we weer lekker op huis aan. Buiten had ik nog even met Simone verder gepraat en dan blijken de lijntjes vaak korter dan je denkt want die en die en die en die kennen we gezamenlijk. We waren alledrie heel benieuwd hoe het artikel uiteindelijk eruit zou zien in De Maas Driehoek. Het was in ieder geval een gezellige invulling van mijn verplichte vrije dag.

De foto voor in De Maas Driehoek en het verschil tussen mannen en vrouwen

Voordat we in gesprek gingen kwam de fotograaf langs om ook een foto te maken. De dames gelijk in paniek want de vrouwen zaken moesten gecheckt worden. Daar kwam het spiegeltje uit de tas en de pimp my face activiteiten vonden plaats. Zelf had ik zo iets, leuk een foto… mijn haar zit goed, m’n kleren zijn oké (bewust een shirt met digitale teksten aan getrokken) en mijn fotolach heb ik altijd bij me dus kom maar op.

We gingen naar buiten om lekker op het gras tussen de madeliefjes in te gaan zitten. Na meerdere poses, gelach en meer waren er genoeg foto’s geschoten. Er zou uiteindelijk een flinke foto in de krant komen dus spannend. Zoals je kan lezen, er zijn best wel wat verschillen tussen mannen en vrouwen als het om een foto gaat. Ik vond het wel lief!

Patricia kijkt naar mij of de foto lukt

Door dit interview heb ik weer twee interessante mensen leren kennen (Patricia en Anouk) en een leuke site over reizen en eten. Patricia bedankt voor het interview en het uiteindelijke resultaat. Het verhaal is erg leuk geworden en bedankt voor de ruimte die je me gegeven hebt in je verhaal. Anouk en Simone bedankt voor de gezellige uren en tot online!

Heb je het interview niet ontvangen? Kijk dan anders naar de foto in groot formaat om het te lezen.

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)