Nieuw matras kopen, slaap lekker

Donderdag 28 april had ik een vrije dag opgenomen. Doordat koningsdag zo midden in de week viel en ik op vrijdag al vrij had, was één dag opnemen voor een lang weekend wel lekker. Aangezien mijn matras na een jaar of 9 wel toe was aan vervanging moest ik een nieuw matras kopen. Samen met mijn vrouw en dochter zijn we naar Slaap Sfeer in Beers geweest. Dit is echt een speciaalzaak in een klein dorp bij Cuijk. Aangezien we hier al vaker geslaagd zijn was de keuze om naar deze winkel toe te gaan makkelijk te maken.

Een nieuw matras kopen, welke moet je hebben?
Door het vriendelijke personeel werd ik bij Slaap Sfeer super geholpen. Door mijn voorbereidingen kon ik de medewerker precies vertellen welk matras we nu hadden en welk merk en type hoofdkussen. Na deze input mocht ik mezelf op een bed nestelen. Heerlijk beroep zou dat zijn. Beddentester 🙂
Uiteindelijk waren er uit al die soorten matrassen slechts twee matrassen die voor mijn rug en slaap houding optimaal waren. Je rug moet namelijk in een rechte lijn liggen. Na een paar keer herhaaldelijk van matras gewisseld te hebben had ik een keuze gemaakt. Ik koos voor het iets hardere matras omdat dit voor mijn zijligging lekkerder lag. Dit matras hadden we vijf jaar eerder ook al aangeschaft en toevallig was de prijs van het gekozen matras nog hetzelfde als die van vijf jaar geleden. Dat is best netjes! Omdat de hoofdkussens ook aan vervanging toe waren hebben we deze ook maar gelijk vervangen.

Slaap lekker Mark met je nieuw matras
Vele euro’s lichter gingen we naar huis met twee nieuwe hoofdkussens en een bestelling voor een nieuw matras. Als deze geleverd wordt ben ik eindelijk af van een lelijke oplossing om onze matrassen op gelijke hoogte te krijgen (hebben een boxspring en twee verschillende matrassen). Dat wordt echt lekker slapen maar ook weer wennen. Geen last meer van een kuil aan de zijkant van het oude matras, geen hoogteverschil meer en hopelijk ’s morgens ook geen rugklachten. Kortom een investering die het altijd waard is. Gelukkig dat sparen ook verstandig is om te doen zodat dergelijke investeringen je niet direct slapeloze nachten bezorgen.

Welterusten allemaal!

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)

Comments 1

Comments are closed.