Optreden bij de BZT show van Zapp

Wat een eer voor Dweilorkest De Deurdweilers. Ze werden weer gevraagd door NPO3 om mee te helpen tijdens de BZT Show. In deze kindershow laten Pepijn en Jetske diverse wensen van kinderen in vervulling gaan. Zo had Margriet een wens voor haar moeder… die wilde altijd graag een keer op een tuba blazen. Aangezien de Deurdweilers al een keer eerder gevraagd waren bij een andere wens waren ze voor de redactie van de BZT show natuurlijk weer beschikbaar. En hoe stoer voor mij. Ik had geen afspraken deze zaterdag en kon dus mee. Mijn eerste dag in studio 21 op het Media Park te Hilversum.

Allemaal bekende artiesten bij de BZT show

Aankomst bij Studio 21

Omdat er geen polsbandjes voor ons beschikbaar waren werden we door Annelies, redacteur van de BZT show, bij de laad en los ruimte van studio 21 opgewacht. Een paar leden stonden nog in de file en dus werd een select gezelschap van zes leden alvast rondgeleid op het toneel waar de gehele show zou plaatsvinden. Op deze dag was de BZT show een onderdeel van een hele lange NPO 3 Zapp marathon genaamd Zapp your Planet. Deze live uitzending stond in het teken van Operatie Olifant. Een operatie om de olifanten te redden van uitsterven. De gehele operatie was in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds Rangerclub. Echt te gek voor kinderen dus, en de studio was te gek voor Mark!

Na de rondleiding gingen we met het gehele groepje van de Deurdweilers een generale houden. Dit klinkt spannender dan het was, we liepen al spelend een rondje die eindigde bij Pepijn. Pepijn maakte vervolgens een kort praatje met Bram, onze bassist op de Sousafoon, en er werd uitgelegd hoe we weer het toneel af moesten. Toen dit gepiept was werden we door Annelies naar onze kleedlokaal gebracht. En wie kwamen we onderweg en bij de kleedlokalen tegen?

Het toneel van Zapp Your Planet waar ik op moest treden.

Van K3 en B-Brave tot Esmee bij de BZT show

Tijdens de wandeling door de attributen van de gehele BZT show hoorde we op het toneel de dames van K3 zingen! Die waren er dus ook. Ik dacht daar ga ik mee een selfie maken voor mijn vriendinnen Neia en Nila. Natuurlijk ook voor mezelf want er komt een moment dat mijn dochter Liz ook naar K3 wil kijken en luisteren.

Bij de kleedlokalen aangekomen stonden er op de bordjes allemaal bekende namen. B Brave, Ralf Mackenbach en Esmee. Bij de laatste dacht ik… wie is nou weer Esmee? Op de gang liepen drie jonge meiden waarvan er eentje zei “Kom je mee Es!”. Toen ging mijn alarmbel af, Es is natuurlijk de bijnaam van Esmee en dus ging ik er op af. Nadat ik gevraagd had wie Esmee was stak een blonde meid haar hand op. Ze bleek de winnaar te zijn van The Voice Kids! Ik had wel een meisje het bekendste nummer van Gordon horen zingen maar heb me niet gerealiseerd dat het dus om Esmee van The Voice ging (als je iets niet weet kan je het je ook niet realiseren).

Het laatste kleedlokaal was voor De Deurdweilers. In de ruimte stond een tv, wat fris om te drinken en een paar lekkere broodjes. Goed verzorgd dus door de catering van de studio. In het kleedlokaal naast ons zaten een paar bijzonder getrimde mannen met bijzondere baarden en snorren. Ik vroeg mezelf af welke artiesten dit waren maar het bleken een paar leden van The Dutch Beard and Moustache Association te zijn. Heel logisch natuurlijk. Ik kon het niet laten dat wij als Dweilorkest van de Beer Association waren. Leuk woordgrapje al zeg ik het zelf.

Muziek maken tijdens de live show van de BZT show

Iets voor half vier verzamelden we ons bij de zijkant van het toneel. We moesten namelijk rond half vier het toneel op. Op een gegeven moment kwam K3 langs gelopen en begonnen een paar muzikanten direct Alle kleuren van K3 te spelen. Enthousiast dat de dames waren begonnen ze gelijk te dansen. Echt weer De Deurdweilers om hier snel op in te haken:

Maar na deze kleine onderbreken moesten we ons toch echt opstellen in de coulisse om op het teken van Annelies al spelend het toneel op te lopen! Met de mars kwamen we op en na een paar seconde stonden diverse camera’s op ons gericht. Margriet en haar moeder werden op het podium geroepen en de wens van de moeder ging in vervulling. Erg leuk om mee te maken, maar in je hoofd blijf je je afvragen…lach ik wel, kom ik nu echt op tv. Wat als ik fout speel…

Voor zowel Margriet als de moeder hadden we een sousafoon beschikbaar en die werden omgedaan. Pepijn vroeg of ze mee mochten doen en met Paloma Blanca maakten we er een mini feestje van! We liepen vrolijk weer van het podium af en het was afgelopen! Achteraf blijkt het gehele stukje maar een paar minuten te zijn maar dat maakt de lol en plezier er niet minder om. Maar de vraag was…kwam ik nou wel of niet in beeld! Na het optreden keek ik op mijn telefoon en had ik een appje van mijn schoonzus. Nichtje Marit was teleurgesteld, ik had niet terug gezwaaid toen ze naar mij had gezwaaid! Dom natuurlijk, sorry Marit!

Extra optreden voor de kinderen

De kijkcijfers van Zapp Your Planet op 14 mei 2016.

Om direct de spullen in te pakken en weer naar huis te gaan vonden we ook zo wat en dus besloten we om er buiten, waar diverse zaken te doen waren, de kinderen en ouders te vermaken. Dit deden we bij de rode loper van de ingang en dus werd het ons eerste Rode Loper Concert bij Studio 21! De ouders en kinderen stonden gezellig te luisteren en vermaakten zich uitstekend tijdens ons extra optreden! Het is namelijk pas feest als de Deurdweilers zijn geweest! Dat is ons motto.

Helaas is er ook een moment om weer te gaan. Rond de klok van half vijf stapten we moe, blij en tevreden weer in de auto om naar huis te gaan. Thuis aangekomen was het natuurlijk tijd om snel de opname te bekijken en te zien hoe mijn Moment of Fame was geweest! 78.000 mensen hebben naar de uitzending van Zapp Your Planet gekeken, best wel veel toch!

Geniet van 4 minuten Mark met de Deurdweilers tijdens de BZT Show

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)