PSV kampioen 2015-2016

Na het behalen van de landstitel vorig seizoen waren de meeste mensen er wel over uit. PSV heeft niks te zoeken in de Champions League (lees vliegen er zo uit) maar ze worden wel weer kampioen. Zelfs na het vertrek van kartrekkers Wijnaldum en Depay zou dit lukken. PSV trok als bekende namen Davy Pröpper van Vitesse en Héctor Moreno (Mexicaan) van Espanyol en de Uruguayaan Gastón Pereiro aan. Als PSV fan heb ik dit jaar alle goals van PSV geretweet. Iets wat ik al te graag deed maar lees nu hier mijn mening over het seizoen 2015-2016 en wie ik de beste PSV speler vind dit seizoen.

PSV voor de winterstop

Het team van PSV heeft voor de winterstop veel moeten spelen. Zo zijn er de wedstrijden in het galabal van de Champions League, de KNVB beker en de competitie. PSV speelt redelijk en goed tegen de grote clubs. Zo wordt Ajax in de Arena op een goede manier verslagen door twee prachtige goals van Pereiro.

Echter de successen in de Champions League kunnen niet tegen de kleine clubs neergezet worden. Iets wat achteraf dure punten zijn geweest. Zo verspeelde PSV 2 punten tegen ADO Den Haag door een doelpunt van keeper Martin Hansen van ADO in de laatste seconde van de wedstrijd. Het was nog een mooi doelpunt ook (hakbal). Maar ook verloor PSV van Heracles Almelo. Die wedstrijd zat het er niet in.

Door de schommelingen gaat PSV niet als herfstkampioen de winterstop in maar als nummer twee. In de Champions League hebben ze echter wel voldoende punten gepakt (10) om ook na de winterstop op dit mooie platform te spelen. Dit zullen ze doen tegen de uiteindelijke finalist Atletico Madrid.

PSV na de winterstop

Als verrassing huurt PSV Marco van Ginkel van Chelsea (maar kwam uit voor Stoke City). Deze box-to-box middenvelder verliet op jonge leeftijd Vitesse voor een buitenlands avontuur. na een zware blessure was Marco op zoek naar een club waarin hij weer stabiel kon gaan presteren. En dat deed van Ginkel overduidelijk. In slechts 13 wedstrijden wist hij maar liefst 8 keer het net te vinden. Een knappe prestatie.

Het gaat na de winterstop vrij goed. Er wordt veel gewonnen maar de echte overtuiging om een wedstrijd definitief goed en wel op slot te gooien bleef vaak uit. Dit kwam omdat PSV moeite heeft gehad met het behouden van de nul. Iets wat concurrent Ajax veel beter heeft gedaan. Zij kregen immers ook een stuk minder doelpunten tegen dan PSV.

Negatief was het 2-0 verlies in eigen huis tegen directe concurrent Ajax. Nou heeft PSV net daarvoor een loodzware pot gespeeld tegen Atletico Madrid. Waar ze uiteindelijk met een 0-0 eindstand, de verlenging in zouden gaan. Deze inspanning konden ze helaas niet belonen met het winnen van de strafschoppen. In een ongekend lange reeks was het uiteindelijk Luciano Narsingh dat de beslissende strafschop zou missen. Na PSV zou Atletico Madrid ook nog FC Barcelona en Bayern München uitschakelen. Niet de minste club waar PSV dus van verloor. Maar hoe je het went of keert, wil je kampioen worden, wat de doelstelling is, dan moet je thuis gewoon de punten pakken tegen je directe concurrent. Doe je dat, dan maak je het jezelf gewoon een stuk makkelijker.

PSV kampioen 2015-2016, een zinderend slot

Uiteindelijk zou het tot de laatste speelronde niet bekend zijn wie er kampioen van Nederland zou gaan worden. PSV en Ajax hadden evenveel punten (81) alleen was het doelsaldo van Ajax met 6 goals vele malen beter. Ajax had dus de beste papieren om kampioen te worden.

Zelf had ik er op 10 mei 2016 niet meer in geloofd dat PSV kampioen zou worden. Daarvoor zouden de kansen van PSV te weinig zijn. Echter het blijven boeren waar Ajax tegen moest spelen. De Graafschap ging proberen alles uit de kast te halen om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken.

En dat deden ze!!! De Graafschap speelde knap gelijk (1-1) tegen de Amsterdammers waardoor PSV 2 punten meer dan Ajax heeft behaald. PSV is dus kampioen 2015-2016 geworden. Een bekroning op het mooie internationale seizoen dat ze gespeeld hebben!

PSV kampioen 2015-2016

PSV speler van het seizoen 2015-2016


Met verbazing heb ik kunnen genieten hoe Joshua Brenet assistkoning Jetro Willems heeft vervangen in het begin van het seizoen. Dit heeft hij namelijk keurig gedaan. Willems heeft dit seizoen zelf niet kunnen imponeren als je het vergelijkt met vorig seizoen. Toen was hij heer en meester aan de linkerflank.

Mijn PSV speler van het seizoen 2015-2016 is Davy Pröpper geworden. Als middenvelder heeft hij nooit verzaakt, speelde vaak constant een goede wedstrijd. Maakte een belangrijke goal in de Champions League en ook in de competitie maakte Davy vaak mooie doelpunten. Zijn goal tegen FC Groningen liet zijn klasse zien. Bij deze goal droop de klasse er namelijk af. Een op het oog eenvoudige voetbeweging bracht de bal in de lange hoek. Wat daarbij zo typerend is geweest. Davy bleef zichzelf, kreeg geen kapsones en deed het allemaal op zijn eigen manier. Chapeau!

Bekijk een mooie videocompilatie van PSV in het seizoen 2015-2016 op Foxsports.

Kampioen 2015-2016 leek onmogelijk maar zolang je de kansen hebt moet je er voor gaan!

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)