Les Mills BodyPump 97

Zoals in mijn BenFit vlog #002 aangegeven zou ik ook nog het een en ander vertellen over de muziek die gebruikt wordt tijdens de Les Mills lessen Bodypump 97. Daarom in deze post mijn mening over de Bodypump 97 tracklist.

Laat ik beginnen met het zeggen dat ik de muziek ronduit vet en lekker vind! Een afwisseling van verschillende stijlen. Goed gekozen voor het doel van de training. De timing is perfect bijvoorbeeld voor in de rust momenten. Het nummer waar ik het meest van geniet is die van de buikspieren. Dit is een wat rustigere beat maar wel met een duidelijke tijdsindeling van de maatsoort (4/4). Hoewel ik trance muziek erg waardeer kan ik ook genieten van Godsmack met Generation Day. Als drummer zijn dit soort nummers toch wel heerlijk om te doen (lekker rammen). Maar welke track hebben ze gekozen voor de oefeningen?

Bodypump 97 tracklist

De bodypump les 97 is opgebouwd met de volgende tracks:
Warming up: Alesso ft Ryan Tedder – Scars
Squats – extra gewicht erbij: Bassjackers & MAKJ – Derp
Borstspieren: Godsmack – Generation Day
Rugspieren en roeien (deathlifts): Nero – Dark Skies
Push ups en enkel gewicht boven je hoofd: Avicii – Waiting For Love
Staande barbell curls – biceps (spierballen kweken): Bon Jovi – We Don’t Run
Lunges: Calvin Harris & Disciples – How Deep Is Your Love
Schouders met behulp van gewichten in de armen en vliegen: Zedd & Botnek – Bumble Bee
Buikspieren: Travis Mills – Young & Stupid ft. T.I.
Cooling down: Six60 – Purple

Lekker luisteren naar de gehele Less Mills Bodypump 97 tracklist

https://youtube.com/watch?v=videoseries%3Flist%3DPL_GsplNkxG2RXWZMDPPQrUeZUrE9MOQ7p

In een toekomstige post zal ik wat vertellen over de oefeningen voor de net als ik beginnende bodypump sporters.
oh ja, aangezien ik ritmisch redelijk goed onderlegd ben kan ik de muziek goed plaatsen in de ritme van een oefening. Dit helaas soms in tegenstelling van andere bodypump sporters. Gruwel* 🙂

* kleine frustratie van mijn kant want als je de lessen, zoals ik, niet goed kent dan ga je je dus focussen op de verkeerde mensen want zij trekken mijn aandacht.

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)