Vierdaagse lopen met De Deurdweilers

Afgelopen zondag, 12 juni 2016, stond de 30e Bemmelse Dweildag voor De Deurdweilers op de planning. Voor ons het hoogtepunt van het muziekseizoen. We werken er hard naar toe, we vermaken ons kostelijk op de dweilcamping en we zijn dan echt een grote familie :). Dit jaar liepen we de Vierdaagse van Nijmegen omdat deze 100 jaar bestaat.

Wij lopen de Vierdaagse mee, Liesje heb jij je…

Boodschappen doen voor het Vierdaagse weekend

Samen met mijn broer doen wij ieder jaar de boodschappen voor op de camping. Liters bier, 180 broodjes, kaas, ham en spek met eieren. Alles wordt door de club geregeld en niemand hoeft iets te kort te komen. Samen met de boodschappen melden wij ons rond tien uur op de camping. Nog lang niet iedereen is er en sommige uitslapers liggen nog op hun luchtbedje uit te rusten van de avond er voor. We slapen in een mooie legertent, die je overigens ook kan huren, en ik plof mijn luchtbed neer en zorg dat alles goed klaar ligt. De avond wordt namelijk vaak een latertje en dan wil je niet nog van alles regelen. Snel weer vriendjes worden met mijn trommel want die heeft me een weekje gemist en samen moeten we toch de zondag het beste uit elkaar halen.

Repeteren, ouwehoeren en feesten

In de ochtend hielden we nog een repetitie om de allerlaatste afspraken met elkaar door te nemen. De details met elkaar afstemmen en natuurlijk genieten van de leuke muziek. Het programma bestond dit jaar uit:
1. Vierdaagse mars
2. De wandelclub
3. Met bloed, zweet en blaren
4. Pink party (YMCA/Ich bin wir du) i.v.m. de roze woensdag
5. Walking on sunshine
6. You never walk alone

Wat leuk was, was dat opa Rob en zijn kleindochter Meike ook op de camping waren. Deze mensen hebben we ontmoet tijdens ons eerste optreden bij de BZT show. Opa Rob mocht met ons meespelen op de grote trom (wens ingestuurd door Mijke). Omdat ze zoveel moeite hadden genomen hebben we deze nieuwe fans ook maar gelijk in een Deurdweilers tenue gestoken en ze gevraagd om mee te helpen tijdens het optreden (vlag aannemen en op het einde meelopen). Met Meike heb ik zelf nog wel heel veel lol gehad.

Na een door de organisatie verzorgde barbecue gingen we nog even luisteren naar andere muziekgroepen. De Fransen, de Zweden en diverse Nederlandse orkesten zoals Alarmfase 3 gaven allemaal een optreden voor de campinggasten. Een groot feest konden we het wel noemen, zeker omdat het zonnetje goed van zich liet spreken.

Rond een uur of half elf gingen we met de groep nog Bemmel in om daar lekker te feesten op muziek van Kaliber. Een prima band dat er vorig jaar ook een feestje van maakte. Na afloop nog even met z’n vijven een potje pokeren en dan slapen! Het zou daarna immers de dag van het jaar zijn. Voor mij was het na twee eerdere edities ook een beetje spannend. Ik zou dit jaar namelijk op de kleine trom meedoen in plaats van als percussionist.

Zondag, de Bemmelse Dweildag en onze Vierdaagse gaat beginnen

Ik ben helemaal klaar voor de vierdaagse
Vierdaagse proof

Op tijd wakker, zo gaat dat met een bepaald bioritme, ging ik me maar direct lekker opfrissen onder de douche. Na het opfrissen tijd om een goede bodem te maken want het zou een lange dag worden. Dan is een broodje met een omelet altijd wel heerlijk.

Nadat we de skottelbraai gerepareerd hadden konden we de eitjes lekker bakken. Tijd om me op te maken voor Bemmel.

Het nieuwe tenue werd door Dianne vakkundig gestreken zodat de verpakkingsplooien niet meer zichtbaar waren. Ik was er klaar voor of toch niet…een gladiool mocht niet ontbreken. Deze prikte ik aan mijn trom en zo zag ik er vierdaagse waardig uit!

Lekker spelen, 4x kippenvel

Op de dweildag mochten we vier keer optreden. Vier keer zouden we onze muzikale show aan de toeschouwers ten gehoren brengen. Dit is zo leuk om te doen. We kwamen op de Vierdaagsemars vanachter het publiek binnenlopen. Hier zetten de trompetten in waarna ik als slagwerker het vervolg geef. Zingend door de menigte begaven we ons op het podium en brachten we alle nummers in een vlot tempo voor.

De Deurdweilers komen binnen
Binnentrekken in een volle tent was heel bijzonder

Tijdens de vierde set knalde we zo lekker dat het publiek ook heel goed meezong op “You Never Walk Alone” waardoor er bij menig Deurdweiler kippenvel ontstond. Het gaf een kick en ook heel veel voldoening. Hier doen we het toch voor, ongeacht wat de uitslag zou worden. Zelf was ik nog niet zo zeker in het concept maar in de laatste dagen en vooral tijdens de Dweildag hebben we er zo veel energie, plezier in gestoken en de laatste puntjes op de i gezet dat onze show uiteindelijke een hele leuke show werd. Muzikaal zijn we niet de beste op deze dagen maar het gehele plaatje klopte. Het publiek was ook heel tevreden over ons en gaven vaak te kennen dat ze zeer tevreden waren.

Lisette wilde graag ook trommelen
Saxofoniste Lisette wilde wel wisselen van instrument, volgend jaar echt!
Alle vier de slagwerkers van De Deurdweilers
v.l.n.r.: Mark, T(r)om, Lizan en Erik

Omdat we met het slagwerkgroepje niet veel hebben kunnen repeteren was het spannend hoe het allemaal zou gaan. Collega Tom deed voor het eerst mee en als we de rapporten van de jury er op naslaan hebben we het goed gedaan. Ik ben daarom ook erg trots op ons vieren:

Derde plaats behaald in Bemmel

We konden onze oren niet geloven. We zaten bij de top drie van alle wedstrijddeelnemers. Dat betekende gewoon 12x op rij in de top 3. Helaas waren Blaaskapel De Utlopers (winnaar 2015) en Toeter er nog maar 1 (winnaar 2014) er ook bij. Muzikaal zouden we hier helemaal niet van winnen. Blijft het toch spannend hoe de jury dan het show element beoordeeld. Uiteindelijk werden wij derde, Toeter er nog maar 1 werd tweede en De Utlopers werden eerste. In mijn ogen zeer terecht, want ze zijn echt heel goed en leuk om naar te luisteren.

Het was een zeer leuk maar ook zwaar en warm/nat weekend! Volgend jaar gaan we zeker weer maar dan met een nieuw thema en met nieuwe muziek!

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)

Comments 1

Comments are closed.