Top 3 momenten van het EK 2016

Het EK 2016 in Frankrijk is afgelopen. Afgelopen zondag won Portugal met 1-0 van het gastland door een mooi doelpunt van Éder. Het was een teleurstellend EK. Nederland was er sinds lange tijd niet bij. We kwalificeerde ons niet door het af te leggen tegen IJsland, Tjechië en Turkije. Maar liefst 24 landen gingen maar wij niet. Daardoor was het rustig en ontspannen kijken. Zelf heb ik in het begin niet alles kunnen kijken maar waar mogelijk heb ik dit gedaan.

Zelf ben ik tevreden met de winnaar. Ik gun het als een van de weinige Portugal wel en ook Cristiano Ronaldo. Hij stond dit EK op, scoorde belangrijke goals en viel geblesseerd uit in de finale maar coachte zijn teamgenoten naar de overwinning. Als voetballer geef ik mijn top 5 momenten van het EK 2016.

Top 3 EK 2016

1. Goal Éder finale 2016

Met een geweldige pegel scoort de Portugees in de finale tegen Frankrijk. Als wisselspeler zette Éder de 1-0 op het scorebord in de 109e minuut.

2. Will Griggs on fire

Deze spits van Wigan en Noord-Ierland werd een regelrechte hit op internet. De geweldige Noord-Ierse fans zongen massaal “Will Griggs on fire”. En het mooie is… deze spits heeft 0 goals gemaakt tijdens het EK want het speelde geen enkele wedstrijd. Toch waren de fans mega enthousiast. Het nummer is bedacht door een Wigan Athletic fan Sean Kennedy.

3. Hakje van Ronaldo

Tja, Ronaldo… menig voetbalfan mag hem niet, vindt hem verschrikkelijk en kiest altijd voor Messi. Ik hou vooral van Ronaldo door manier hoe hij omgaat met zijn leven en hoe hij alles opzij zet om zijn lichaam in optimale conditie te krijgen. Hij is atletisch, sterk en snel…en ja ook weer heel arrogant. Maar met deze hakbal mag dat van mij!

Dit was mijn top 3 van de momenten waar ik enorm van heb genoten. Maar wat is jouw top 3?

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)