Hoe ik mijn koffie drink

Kof…fie…tijd, een beetje gezelschap wat tijd voor jezelf…het is koffie koffie tijd! Met het bekende deuntje van RTL in mijn hoofd deel ik je graag hoe ik (het liefste) mijn koffie drink.

Koffie met mijn Delonghi Ecam 23.460

Ongeveer een jaar ben ik in het bezit van de Delonghi Ecam 23.460. Een compacte volautomaat met gepatenteerd LatteCrema System, dat is nog eens een mond vol. Samengevat is het een koffiezetapparaat dat zelf de bonen maalt, de persgroep perst de gemalen bonen stevig in elkaar en door een bepaalde druk wordt het hete water door de groep geduwd. Hierdoor ontstaat er een zo goed mogelijke koffie. Een echte barista zal dit niet geweldig vinden maar deze manier van koffie is voor mij al vele malen beter dan de chemische koffie uit sommige andere machines.

Eigenlijk is er voor een goede koffie niet veel nodig. Het gaat om de bonen die je gebruikt, de juiste temperatuur van het water en liefde. De bonen moeten vers zijn en nog belangrijker, de branddatum. Staat deze al vermeld op de verpakking dan heb je al beter bonen in je handen. Minder smaakvolle bonen hebben geen branddatum omdat deze waarschijnlijk al een lange tijd geleden is. Na het branden van de bonen gaat de smaak achteruit vandaar. Maar het is ook nog eens gewoon smaak die heel persoonlijk is. Iedereen heeft zijn eigen smaak en de een is tevreden met senseo koffie en de ander heeft andere verwachtingen bij koffie.

Cappuccino geniet mijn voorkeur

Omdat ik het liefste cappuccino drink was ik vooral op zoek naar een machine die deze vorm van koffie mij het minste werk bezorgt. Ik heb geen zin om met een stampertje op en neer te gaan schudden om zo de heerlijke opgeschuimde melk te krijgen. Luiheid? Misschien maar vooral gebruiksgemak. Dus ging ik kijken naar machines die dit proces het mooiste deden. Zo kwam ik uiteindelijk bij de Delonghi Ecam 23.460 uit. Prijstechnische voor mij de perfecte machine. Ik drink in huis als enige koffie (op gasten na) en niet elke dag. Daarmee stel je dus ook al andere eisen aan een koffieautomaat.

Maar hoe ziet de cappuccino er nou uit die de Delonghi Ecam 23.460 voor mij maakt? Om daar achter te komen adviseer ik je om mijn vlog te bekijken die ik gisteravond heb gemaakt. Koffie, koffie … tijd:

Wil je mij volgen op YouTube en gratis mijn vlogs over lifestyle, sport, food en tech ontvangen? Abonneer je dan rap door te klikken op het subscribe icoontje rechtsonder bij mijn video.

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)