Formule 1 vs Nederlands Elftal

Afgelopen zondag was het om vijf uur spitstijd op de televisie. Normaal gesproken tijdens het koken is het het tv-momentje van mijn dochter Liz maar nu was het toch even Mark’s moment. Er was voetbal en Formule 1 tegelijk maar wat kijk je dan? Lees mijn reactie verder…

Voetbal en Formule 1 is de keuze moeilijk?

Als er voetbal op tv is ben ik graag van de partij. De Champions League, eredivisie of een WK/EK dan kijk ik heel graag. Maar nu speelt het Nederlands elftal een kwalificatie wedstrijd tegen Luxemburg. Ga je dan kijken naar een tobbend elftal of te wel naar elf verwaande heren die te veel verdienen en er te weinig voor hoeven doen? Ik niet…

De hele kwalificatie boeit mij op dit moment eigenlijk helemaal niet zo. Dit Nederlands Elftal is gewoon niet goed genoeg om mee te doen met de top. Hoe erg ik het ook vind. Zolang ze zo blijven spelen als ze nu doen kijk ik niet naar de wedstrijden. Behalve als het WK/EK bezig is. Dat is de enige uitzondering hierop.

Maar dan is de Grote Prijs van Interlagos (Brazilië) ook op tv te zien. Formule 1 met een coureur die heel Nederland weer in extase weet te brengen voor de sport. Ook ik moet bekennen dat sinds Max Verstappen weer meedoet het ook weer leuk is om te kijken. Vroeger in de tijd van vader Jos keek ik menig wedstrijd. Crashes waren heftiger, de teams gelijkwaardiger en dus de kansen op een spannende strijd ook. Maar nu is er Max…oké het kampioenschap is niet spannend. Mercedes is oppermachtig en Red Bull & Ferrari kunnen er gewoon nog net niet aan tippen. Desondanks is het toch spannend. De twee coureurs van Mercedes (Hamilton en Rosberg) zijn nou niet bepaald vriendjes van elkaar en kunnen ook nog beide wereldkampioen worden. Volop strijd in één team, mooi toch…

En dan heb je nog Max Verstappen

Max Verstappen laat in zijn tweede Formule 1 seizoen zien dat er met hem niet valt te zollen. Hij is een van de weinige die echt racet en een bepaalde “schijt” heeft aan de rest. Of je nu Hamilton, Vettel of Perez bent… als hij je kan inhalen probeert Max het. In mei is hij gepromoveerd naar de topklasse van Red Bull. In zijn allereerste Grand Prix van Spanje pakte hij als eerste Nederlander ooit de winst. En dan ben je echt wel een koning. Als jongste winnaar ooit laat hij zien dat hij echt wel kan rijden.

2016-11-13 18:24:11 SAO PAULO – Formule 1-coureur Max Verstappen van Red Bull in actie tijdens de Grote Prijs van Brazilie op het circuit van Interlagos. ANP FRITS VAN ELDIK

Als ik dan moet kiezen tussen voetbal met 11 verwaande voetballers of 1 geweldige nuchtere Formule 1 rijder dan is mijn keuze snel gemaakt. Waarom ik de voetballers verwaand vind? Ze hebben allemaal (te) veel geld, rijden allemaal in de dikste en grootste auto’s maar op het veld alles kunnen geven, dat zie je er niet aan af en dat vind ik jammer. Max rijdt in een kleine (wel sportieve) Renault Clio. Rijdt gewoon rustig op de weg en gedraagt zich normaal tegenover de media. Kortom een kerel van het volk! Een jongen waar je graag naar kijkt op tv.

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)