Trotse vader van dochter Kate

Inmiddels is het twee weken geleden maar op 28 oktober 2016 ben ik weer vader geworden van een dochter. Na een snelle maar uiteindelijke heftige bevalling is Kate Bovenkerk geboren.

Wat er allemaal vooraf ging

Omdat ik natuurlijk al 3,5 jaar vader ben van dochter Liz ken ik de grootste klappen van de zweep. De gehele zwangerschap was daarom ook anders dan bij de eerste. De euforie van zwanger zijn was er niet minder om, misschien juist wel meer, maar de gehele negen maanden waren anders. De babyspullen lagen allemaal nog op zolder dus echt grote aankopen hoefden we niet te doen. De grootste vragen waren eigenlijk:

  • Waar laten we alle spullen want de baby krijgt natuurlijk wel een eigen kamer?
  • Willen we weten wat het wordt?
  • Welke naam geven we de baby?

Zelf heb ik vooral genoten van het feit dat ik weer papa zou worden 🙂

De babykamer in orde maken

Een echte taak voor de papa is het in orde maken van de babykamer. De moeder is met een dikke buik niet gemakkelijk in staat om te tillen, sjouwen of om op een ladder te gaan staan. Na (te) lang gewacht te hebben heb ik uiteindelijk de gehele werkkamer leeg gemaakt. Het bureau is gesloopt, de computer stond toch beneden. De boekenkast is uiteindelijk verkocht en alle mooie boeken zijn in een krat op zolder gezet. Verder waren alle onnodige paperassen die je bewaard nagekeken en weggedaan (kringloop, oudpapier of vuilnisbak).

Nadat de kamer helemaal leeg was hebben we besloten om de muren een likje verf te geven. Omdat we voor witte muren gingen was het schilderen uiteindelijk niet veel werk. Het afplakken van randjes is uiteindelijk het meeste werk. Maar doe je dat precies dan is het schilderen echt een stuk makkelijker. Na de eerste witte laag (gaatjes waren daarvoor gevuld) hebben we er voor gekozen om ook een tweede laag aan te brengen en een muurtje te voorzien van een lichtgrijze kleur. De kamer is daarmee helemaal af. De oude babymeubels zijn weer allemaal opgebouwd en kinderlijke gordijnen aangebracht. Yes de kamer is helemaal mooi en af! Vinkje op de to-do-list.

De babykamer is bijna af

Willen we weten wat het zou worden

Bij de eerste wilden we dit niet. We hadden zoiets van “alles is gewenst” en met beide zijn we blij. De meubels en kamer etcetera zou toch allemaal neutraal zijn. Maar bij Kate was het toch anders. Grote zus Liz was helemaal in haar nopjes toen we vertelde dat mama een baby in de buik had. “Ik krijg een zusje” was haar eerste reactie op dit heugelijke feit… oeps een zusje… ”Maar Liz het kan ook een broertje worden” was daarna onze reactie. Dat was niet goed…

Omdat we tijd wilde hebben om een eventuele teleurstelling bij Liz te voorkomen en omdat we het ook bijzonder vonden om te weten hoe je kan weten wat het wordt besloten we dit vraagstuk wel beantwoord te willen hebben. Bij de 20 weken echo werd ons kenbaar gemaakt dat we dochter zouden krijgen. Echte papa’s krijgen een dochter luid het spreekwoord.

De naam bepalen van de baby

Omdat we wisten dat we deze keer een meisje kregen was het kiezen van een naam een fluitje van een cent. Althans dat zou je denken. Het heeft best lang geduurd voor we er samen uit waren. Uiteindelijk is de naam Kate gekozen uit het beste van onze beide keuzes. Nu de kleine meid er is en de naam heeft zijn we super blij met de kozen naam. De volledige naam is geworden “Kate Emma”. Omdat we voor een Engelse tint gingen en de naam kort en krachtig moest zijn kwamen we hier op uit. Super blij met de keuze en het past volgens ons ook zo goed bij Liz en bij papa en mama.

Lees meer over het leven van een papa op de website #hetLEVENvaneenPAPA

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)