Lucky Chops: muzikaliteit in Rotterdam

Al een lange tijd volg ik Lucky Chops. Deze New Yorkse muzikanten zijn op YouTube een regelrechte hit. Zes muzikanten die op het conservatorium van New York zitten maar hun plezier en voldoening halen door op te treden in de Metro. Omdat ik natuurlijk zelf drum heb ik een voorliefde voor deze muziek en kijk dan ook altijd met zeer veel bewondering naar hun filmpjes.

Lucky Chops in Nederland

Stoute schoenen aan en kaartjes kopen

Van andere muzikanten had ik begrepen dat Lucky Chops live ook heel goed moet zijn ben ik me lange tijd gaan oriënteren om een concert te bezoeken. Op hun website staat keurig netjes hun playlist en wat bleek. Deze week zijn ze in Nederland. Drie concerten door heel Nederland maar geen één in de buurt. Tja, stoute schoenen aan trekken en een aantal vrienden van De Deurdweilers vragen of ze ook mee willen. En zo geschiedde, voor een auto vol bestelde ik kaartjes voor Lucky Chops in Rotterdam. In café & poppodium Annabel zou het concert plaatsvinden. Nog nooit geweest maar we gingen het beleven.

De wissel

Helaas moest onze Tom (trompet) zich afmelden. De carnavalsoptreden kwam heel erg snel en zijn wagen voor de optocht was nog niet af en dus hadden we een kaartje over. Mede slagwerker Erik ging wel mee. Waar bier is is Erik en hij wist niet waar hij naar toe ging maar hij was in ieder geval bereid om met Bram (bassist), Andre (trompettist) en mijzelf mee te gaan. Achteraf gezien een prima wissel want Erik heeft zicht kostelijk vermaakt.

Parkeren, Pubquiz en het voorprogramma missen

Toen we in Rotterdam aankwamen en voor de voordeur van Annabel stonden zagen we een hele lange rij mensen in de regen staan. Dat gaan wij niet doen besloten we. Dus wij de auto geparkeerd in de parkeergarage en hub we gingen de Irisch Pub in. Lucky Chops zou pas om 9:30 beginnen en het voorprogramma wilde we wel een klein stukje van missen om niet in de regen te hoeven wachten. Kopje koffie gedronken bleken we in een pubquiz beland te zijn. “Which Formule 1 drive won the first Grand Prix of 2016 (Australia)”. Echt humor…en na flink gelachen te hebben om een opmerking van mij (welke ik niet kan herhalen) gingen we aanlopen naar Annabel. De rij was inmiddels volledig weg en we konden zo naar binnen. 1195, 1196, 1197 en 1198…WTF zijn er gewoon 1200 mensen in de zaal? Dat is veel en dan zal het wel gezellig druk zijn. Muntjes scoren, jas in de kluis en een mooi plekje opsnorren.

Het mengde niet goed

Toen we de zaal in waren gekomen bleek dat rond 21:00 uur het voorprogramma al gestopt was. De muzikanten leken erg teleurgesteld en er hing een klein beetje gelaten sfeer. Wat was er aan de hand? Omdat wij redelijk in de buurt van de geluidsmensen stonden hadden we al snel door dat er een probleem was met het mengpaneel. In alle rust waren ze bezig met zaklampen en kabeltjes. Voor de grap riepen we al dat ze maar een nieuwe moesten neerzetten. Ruim een uur later kwam de saxofonist van Lucky Chops vertellen dat er een probleem met het mengpaneel was en dat er een nieuwe moest komen. Het werd dus zo’n avond maar die liet ik me niet afnemen. De sfeer in de zaal werd er niet beter om.

De geluidsmannen plaatsen het nieuwe mengpaneel.

Rond 22:35 kwam de drummer het podium op om te sound checken…Yes het werkte al was de kwaliteit nog verre van perfect. Het optreden kon doorgaan! Het zou een latertje worden maar wij vonden dat niet erg. Muzikanten maken het standaard altijd al laat.

Wat een geluk met deze muzikanten

De geluidsman had even de tijd (eigenlijk te veel) nodig om het geluid goed in te richten, na het vervangen van de microfoon bij de bassist klonk het tenminste goed. Toen konden we er pas echt goed voor gaan staan. Oordoppen in, benen goed gepositioneerd, ogen en oren goed de kost geven en anderhalf uur genieten! Zo zag de rest van de avond er uit. Het is echt zo genieten van de muziek van Lucky Chops. Eigenlijk zou elke muzikant een keer naar ze toe moeten gaan. Leo P, de baritonsaxofonist met zijn gekke haar stijl en voetbewegingen, was er niet meer bij helaas maar de rest van de groep maakte er een geweldige show van. Tenorsaxofonist Daro Behrooz vertelde nog dat het voor hem een bijzondere avond was. Zijn oma was een Rotterdamse vrouw en dus stroomt er Nederlands bloed door zijn lijf. Dat gaf hem een bijzonder gevoel.

Kijk en geniet zelf maar

Kijk hieronder maar naar mijn opnames die ik gemaakt heb van de show. Danza, Coco en Behreezi heb ik in zijn volledigheid opgenomen en bewerkt (op de opnames hoor je goed dat de geluidsman nog wat werk te doen had):

02:00 uur thuis

Na afloop van het concert hebben we nog even met de bassist gepraat. Onze bassist Bram kon hem de hand schudden en we gingen nog even naar de merchandise. Zelf heb ik een leuk petje gekocht. Het was een bijzondere maar zeer geslaagde avond geweest en daarom wil ik Bram, Erik en Andre ook bedanken voor de gezelligheid. Voor de lezers van dit blog, pak je kans als je van muzikant houdt en ga ook naar een concert van ze! Ik heb me ondanks de 1.5 uur vertraging niet uit het veld laten slaan maar op Facebook waren er helaas genoeg mensen die de zaal eerder hebben (moeten) verlaten. Heel spijtig en jammer dat ze het concert hebben moeten missen.

De spelers van Lucky Chops
mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)