Heerlijke pronkzittingen 2017

Afgelopen twee weekenden moest ik optreden tijdens de Kuukse Pronkzittingen 2017. Twee avonden, twee matinees en één seniorenzitting later zit het er weer op. Ruim 5 uur (per pronkzitting) concentratie en plezier achter mijn drumstel, samen met de andere bandleden van Dè Orkest.

De Kuukse pronkzittingen 2017

Het huisorkest Dè Orkest

Ik weet niet hoe lang ik al precies de pronkzittingen muzikaal begeleid maar dat het ruim 17 jaar is staat vast. Als drummer ben ik de motor tijdens de nummers maar ook moet ik de touches bepalen bij de buten en het voorstellen van de deelnemers. Als huisorkest bestaan we uit 12 muzikanten. De indeling is 2 trompetten, 2 trombones, 1 blaasbas, 2 altsaxofoons, 2 tenorsaxofoons, 1 toetsen, 1 drummer en 1 muzikaal leider. Sinds de oprichting van Dè Orkest ben ik er al bij. Omdat we beperkt repeteren en ons alleen focussen op de begeleiding van de pronkzittingen en het 5xK bij De Nölers vinden we het spelen ook zo leuk. Een paar weken knallen om een paar leuke nummers ten gehore te brengen.

Begeleiding Iris van der Ham

Een van de acts die wij begeleiden is de zangeres op de Pronkzittingen. Na vele jaren Ingrid Heijl en twee jaar wisselende zangeressen gehad te hebben was het nu de beurt aan Iris van der Ham. Voor haar was het de eerste keer dat ze voor een dergelijk groot publiek mocht zingen. Voor ons was het doorgesneden koek. Met “Valerie” van Amy Winehouse en “A Night Like This” van Caro Emerald hadden we twee leuke nummers om te begeleiden. Van laatst genoemde heb ik een video gemaakt van verschillende opnames.

Think

Dit jaar mochten we van de carnavalsvereniging nieuwe muziek aanschaffen. Deze investering hebben we ingezet op “Sir Duke” van Stevie Wonder, “Think” van Aretha Franklin en “Fanfare For The Common Men”. Met veel plezier hebben we deze drie nummers gespeeld. Think was uitverkoren om in onze set te spelen. Ik ben benieuwd wat je er van vindt?

Wat is er nog meer op de Pronkzitting 2017

Naast muziek van Dè Orkest, Ut Word Wa en de Tröters, waren er ook nog de dansen van de dansgarde, tonpraters Marco, Maarten, Rob en Gerty. Zang van Sixpack en de Pronkzingers en cabaret van De Brillo’s, De Kuumers (die er mee stoppen na 22 jaar) en het Nölforum.

De organisatie van de pronkzitting lag in handen van een sterk regieteam. Het opmaken van de deelnemers gebeurde door een geheel vernieuwd grime team en de toneelmeesters + techniek werkte zich ook in het zweet om er voor te zorgen dat de Pronkzittingen een groot succes waren.

Qua niveau vond ik de zitting dit jaar iets minder dan anders maar vanuit het publiek heb ik voldoende geluiden op gevangen dat ze uiterst tevreden waren. Uiteindelijk treed ik op voor het publiek. Zelf heb ik me uitstekend vermaakt ten tijde van de voorbereidingen als de optredens zelf.

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)