Forza4Neia – De officiële promo

Het is zaterdag 25 maart, 9 uur in de ochtend. Op de parkeerplaats bij de Wijchense Skiberg verzamelen enkele leden van team Forza4Neia zich. Met twee wielrenners (Mike en Iwan), vier hardlopers (Mark, Miranda, Jorien en Remco), drie wandelaars (Marieke, Lenneke en Evelien) enkele supporters, één cameraman en ik als coördinator waren we aanwezig. Vandaag gingen we de professionele promo(tiefilm) maken voor ons doel met Forza4Neia.

De filmbeelden ontwikkelen voor de promotiefilm

Als team wilde we graag een promo hebben om op een betere manier de ‘grotere’ potentiële sponsoren te kunnen benaderen. De vraag die dan ontstaat is Wie gaat dat doen? Nu ken ik zelf uit mijn netwerk Bram Cranen. Een aardige vent die ook nog is een eigen bedrijf heeft met het maken van videobeelden. 1 en 1 is 2 dus ik trok de stoute schoenen aan en nam contact op met Bram. Na enkele whatsappjes en een belletje was het geregeld. Bram wilde met zijn bedrijf Eyes & Ears kosteloos een promotiefilm maken.

De aftrap begint met goede koffie

Maar hoe pakken we het aan? Hoe krijgen we iedereen op de been en hoe krijgen we mooi weer? Nou eigenlijk viel alles gewoon op zijn plek. Na een datumprikker hadden we twee zaterdagen uitgekozen. 25 maart zou de dag zijn maar 2 april zou een backup zijn. Het weer werd steeds beter in de loop van de week dus dat zag er ook al goed aan.

Voor de planning en aanpak van de dag zelf is Bram bij mij op de koffie geweest en hebben we enkele taken bepaald. De locaties waren uitgekozen en Kim zou een mooie tekst schrijven die een voice-over zou inspreken. De totale lengte van de promo zou ongeveer 1,5 minuut zijn.

Help er is een Strong Viking Mud run

Als locatie hadden we o.a. de Berendonck uitgekozen. Een recreatiegebied rondom een grote waterplas. Perfect om luchtbeelden op te nemen met een drone. Helaas kwamen we erachter dat er juist op onze zaterdag een Strong Viking Run was. Kortom de Berendonck was geen optie. Gelukkig bood Wijchen nog een mooie locatie, De Hatertse Vennen.

Het eindresultaat

Eigenlijk kan ik heel veel vertellen over de opnamedag en wat we allemaal hebben gedaan om de promo te maken maar eigenlijk is het veel leuke om de promo te bekijken en vervolgens ook “the making of” vlog die ik samen met Neia heb gemaakt.

Bram kerel, dank je wel voor je tomeloze en inzet en het uiteindelijke resultaat. Het team is je er dankbaar. Op naar veel sponsorgeld voor ons team. Lees meer op Forza4Neia.

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)