De Deurdweilers vieren het leven

Afgelopen zondag 11 juni was het weer de Bemmelse Dweildag 2017. Voor de 25e keer namen De Deurdweilers deel aan dit mooie evenement in Bemmel. Voor mijzelf was het de vijfde keer waarvan vier keer met de Deurdweilers (Tijd, Boer zoekt vrouw, De Vierdaagseen dit keer vieren we het leven).

Wij vieren het leven

Voorbereiding op de Bemmelse Dweildag 2017

Het thema voor de Bemmelse Dweildag 2017 kwam wat laat op gang. De themacommissie kwam er maar niet uit. Gelukkig bracht het nummer “Leef” van André Hazes jr. redding. Tijdens een optreden besloot de themacommissie om met dit nummer verder te borduren en zo ontstond het idee om het leven te vieren.

De muziekkeuze

De nummers voor in de set kwamen snel en zo volgde het volgende programma:

  • Intro
  • Leef
  • Live is life
  • Proosten
  • Viva la vida
  • The show must go on

Repeteren, extra repeteren, schrappen en toevoegen

Na weken voorbereiden, repeteren en het repetitieweekend zat het programma, de muziek en de show een heel eind in elkaar. Tijdens de voorbereiding hebben we het een en ander nog lopen bijschaven en zelfs na de eerste set kwam er nog een kleine aanpassing. Gelukkig zijn De Deurdweilers redelijk flexibel en dus kwamen we in Bemmel tot een lekker in elkaar zittende set. Levendige muziek met eenvoudige maar wel leuke interactieve show. Garantie tot succes in mijn ogen.

Vier keer knallen in Bemmel

Zondag mochten we dan eindelijk weer vier keer knallen en spetteren. Hetgeen waar we maanden hard aan gewerkt hebben mogen we overbrengen aan het publiek. De dag zou een mooie (te) warme dag opleveren want de zon scheen volop. De gezonde spanning voor de eerste set was goed op onze snuutjes te lezen. Met “One band, one sound” gaven we onszelf een peptalk en stonden we klaar om te beginnen:
Bemmelse Dweildag 2017 one band one sound

Het eindresultaat een derde plaats

Rond de klok van zes uur zou de uitslag bekend gemaakt worden. Het gevoel was aanwezig dat er een nette notering in zat want we kennen onze kracht en onze zwakheden. In elke set zat wel een foutje maar als we het publiek mogen geloven dan hebben we ze heel erg goed vermaakt en daar doen we het natuurlijk voor. Veel voorbijgangers gaven aan dat ze ons een eerste plaats zouden gunnen en dat ze heel erg genoten hebben.

Ik ben vandaag voor het eerst en kende jullie niet, maar wat een energie geven jullie. Het spat er vanaf.

Bemmelse Dweildag 2017 een groot feestje

En op de vierde plaats is geëindigd “Outblast uit Vlijmen”. We waren nog niet opgenoemd… zou het dan toch? Zouden we weer een top drie notering hebben (onze 13e op rij)??? Het verlossende woord kwam eruit en onze voorzitter Bram mocht naar het podium komen om de derde prijs in ontvangst te mogen nemen. De nummers één en twee waren respectievelijk De Útlopers en Dweilorkest ‘De Menaemer Feintsjes’ geworden (proficiat). Terecht want muzikaal zijn deze orkesten gewoon beter dan ons.

Op naar volgend jaar. Zie ik je dan ook weer? Wil je nog even genieten van onze show? Kijk dan naar onderstaande videobeelden. Hier zitten beelden in verwerkt die ik met mijn GoPro op de trom heb genomen. Dus misschien zie je jezelf wel terug in het publiek 🙂

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)