Vaderdag 2017 een lief versje met ontbijtje

Het was een heerlijke Vaderdag 2017. De zon scheen volop en dus ook heerlijk weer voor Liz om buiten te spelen. Als we (te) vroeg wakker worden van de meiden moet ik “verplicht” op bed blijven want Liz had huiswerk opgekregen van haar juffen. Op school hadden ze de voorbereidingen gemaakt en thuis moesten ze het afmaken.

Ontbijtje door Liz tijdens vaderdag 2017

Wakker worden papa

“Papa is het morgen vaderdag?” vroeg Liz aan mij tijdens het naar bed brengen op zaterdagavond. “Ja lieverd” antwoordde ik, de hele dag. “Jippie” was haar reactie en ze ging heerlijk slapen. Daar moest wat mee zijn, sinds ze op school zit is er meer mee bezig. Dit zal vast ook wel komen door haar besef en interesse dat hoort bij de leeftijd. Vier jaar is natuurlijk een hele leerzame leeftijd.

Als ik een half uurtje nadat Kim met Liz naar beneden is gegaan een vrolijk dame de trap op hoor lopen weet ik hoe laat het is. Ik sluit mijn ogen en doe net als ik slaap. Zachtjes gaat de deur open en voel ik een heerlijk kus op mijn wang. “Papa wakker worden, het is Vaderdag”… zo zoet hoe ze dat oppakt.

Mijn ontbijtje

Lekker in pyjama loop ik naar beneden en wordt ik naar de eettafel gewezen. Daar ligt een heuse zelf gemaakte envelop (van crêpepapier) en een beschuitje hageslag op mij te wachten. Vol trots verteld Liz dat ze het helemaal zelf heeft gemaakt (en ook haar eigen boterham). Ik krijg eerst een tekening die ze thuis gemaakt heeft en daarna open ik de envelop. Er zit een placemat van papier in met daarop een cracker, hagelslag en een mini kuipje boter. Op de placemat is een bord met een mes en vork getekend en er staat een versje op. Liz komt bij me zitten en leest het versje op. Ik zeg het eerste woord en ze weet precies hoe het gaat:

Mijn papa is de beste
Het liefst van iedereen
Nee echt, zoals mijn papa
Is er beslist geen één
Ik geef je nu tien kusjes
En ook iets lekkers erbij
Want op Vaderdag
Maak ik ik mijn papa blij!

Wat een schatje en ik voel me een hele trotse vader.

De rest van de dag genieten

Omdat het zo warm was hebben we heel rustig aan gedaan. Je moet niet te veel inspannen want dat is gewoon geen doen. We brunchen met een lekker croissantje (de Jumbo zit toch om de hoek) en daarna vertrekken we naar mijn eigen vader. Daar in de zon gezeten en wat drinken. Liz vermaakt zich uitstekend en is druk in de weer met vanalles en nog wat. We eindigen in de zijtuin (schaduw en wat verkoeling) met een picknick alsof. Als Liz besluit dat je ook op het kleed kan liggen moet ik erbij komen. Een uitstekend moment voor een selfie van mijn Vaderdag 2017.

We sluiten de dag af met een heerlijke Griekse maaltijd en brengen de dames naar hun bedje. “Papa, is Vaderdag nu voorbij?” vraagt Liz weer bij het instoppen. “Ja, Vaderdag 2017 is nu afgelopen. Bedankt voor deze geweldige dag meisje en weet dat papa heel trots op je is.” fluister ik zachtjes in haar oor. “Slaap lekker grote kleine prinsesje van me.” Echt wat is #hetlevenvaneenpapa toch geweldig.

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)