Forza4Neia – Trainen op de racefiets

Donderdag 10 augustus kon ik een racefiets ophalen. De vriend van mijn nichtje bood spontaan aan om zijn fiets uit te lenen. Wij zijn ongeveer van gelijke hoogte dus ik dacht doen! Gewoon via een berichtje op Facebook zag hij dat ik op zoek was naar een racefiets.

De racefiets die me de hoge bergen in brengt

Eerst even een gezinsuitje in het zwembad

Het is vakantie en dus ook tijd om met het gezin leuke dingen te doen. Dochter Liz wilde weer dolgraag eens naar het berenbad. Dit is het kindergedeelte in Golfbad Oss. Bijkomstige gelegenheid was dat mijn nichtje ook in Oss woont.

Heerlijk ook met mijn jongste dochter Kate in het water liggen die dobberde in haar bandje. Liz plonsde wat af en speelde heel veel met de emmertjes en gietertjes die in dit zwembad liggen. Het was een heerlijke dag in het zwembad met z’n vieren.
Het berenbad in Golfbad Oss bron:facet-aa.nl

De fiets ophalen

Na het zwemmen zijn we richting mijn nichtje gereden. Daar aangekomen mocht Liz een bloemetje geven en zo trots als een pauw deed ze dat. Na gezellig gekletst te hebben was het tijd om te eten. Vanessa had lekkere wraps gemaakt met Mexicaanse kruiden. Daarna was het tijd om de racefiets mee te nemen. Netjes in de schuur hing een Sensa Prima. De racefiets is maat 54 en dus voor mij redelijk geschikt. Ik heb me niet laten opmeten bij een fietsenmaker maar ik probeer het gewoon. De fiets hebben we op de fietsendrager gezet en zo reden we richting huis.

De eerste fietstraining op de Sensa racefiets

Afgelopen zondag heb ik mijn eerste rit gemaakt op de Sensa fiets. Om mezelf goed de rust te geven was het een rondje zonder klimmetjes. Door mijn gebruikelijke 30-35km rit “rondje Mill” te doen kon ik het ritje goed vergelijken met het fietsen op de mountainbike.

Als ik de cijfers vergelijk op Strava dan is de racefiets gemiddeld 3 a 4 km/h sneller dan de MTB. Dan schelen die dikke banden ten opzichte van deze dunne banden veel. De fiets trapt licht maar ik moet wel enorm wennen aan de remmen en het schakelen.

Meer over de fiets in een volgende blog.

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)