Ik ga vaker Gezond aan Tafel

Het is weer een tijdje geleden dat ik iets van me heb laten horen. Natuurlijk laat ik nog wel dagelijks een tweetje of insta los maar het bloggen schiet er een beetje bij in. Hoe het komt? Prioriteiten leggen ben ik bang. Daarnaast is het Sinterklaasseizoen weer begonnen en met mijn eigen bedrijf Huur een Zwarte Pietmoet ik daar deze maanden veel voor doen. Qua sporten is het voetbalseizoen ook weer begonnen. Met mijn eigen spel ben ik wel tevreden, ik voel me fit, krijg geregeld een schop en daardoor heb ik wel wat pijntjes. Qua ranglijst staan we er minder voor en hadden we, als we wat meer geluk hadden gehad, hoger kunnen staan. Om fit te blijven is gezond eten ook belangrijk. De alcohol laat ik nog steeds staan al zullen de Texelse biertjes echt wel een keer open gaan :).

Gezond eten waar haal je de inspiratie vandaan?

Gezond aan tafel

Onlangs leerde ik de website Gezond aan Tafel kennen. Een website vol met recepten. Ik zeg bewust geen heerlijke recepten want ik heb ze bij lange na niet allemaal gemaakt om dat te kunnen beoordelen. Wel hebben we er thuis een aantal geprobreerd en die vielen in de smaak. We proberen om gezond te eten zoveel mogelijk op de koolhydraten te letten. Dat is niet zo heel moeilijk maar wel lastig. Lastig omdat het niet altijd even goed lukt om je er aan te houden. Een heerlijke stampot, pasta’s, patatje oorlog of broodjes in de ochtend zitten boordevol koolhydraten. En juist dat vind ik zo lekker. Ook snoepjes, chippies en andere tussendoortjes die zo gewoon zijn kan je beter laten staan, maar doe dat maar even. NOT! Hieronder deel ik twee recepten die ik de afgelopen tijd gegeten heb en waar ik natuurlijk over te spreken ben:

1. Courgetti

Spaghetti maar dan zonder pasta (tarwe) eten wij geregeld. We houden het recept volledig aan wat we normaal voor de tarwe versie zouden doen alleen vervangen we de tarwe door slierten courgette. Middels de spirelli kunnen we de courgette mooi als spaghetti doen laten lijken.

Het recept van cougettespaghetti op gezondaantafel.nl.

2. Sperziebonen ovenschotel

Uit het boek van Broodbuik (William Davis) hebben we de sperziebonen ovenschotel ontdekt. Een recept dat niet heel moeilijk is om te maken, er minder lekker uit ziet dan het smaakt en voor koolhydraat beperkt is. Juist waar we naar op zoek zijn. Benieuwd naar het recept? Kijk dan bij de sperziebonen ovenschotel op gezondaantafel.nl.

De sperziebonen ovenschotel staat te garen in de oven

Wat het betrouwbare aan Gezond aan Tafel is is het feit dat alle recepten van gerenommeerde auteurs af komen. Ze komen dus voornamelijk ook uit kookboeken en zijn met toestemming van de auteur en uitgeverij openbaar gemaakt. Ga jij nu ook meer Gezond aan Tafel?

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)