Bloemkoolpizza mijn eerste ervaring

Afgelopen week kwam ik een pizzarecept van Marjolein Dubbers tegen. Het is een recept om zelf de bodem van bloemkool te maken zodat je een gezondere pizza krijgt, de bloemkoolpizza. Omdat ik er al zoveel over had gehoord heb ik ook zelf de bloemkoolpizza uitgeprobeerd. De bodem van deze pizza is gebaseerd op bloemkool en amandelmeel.

Bloemkoolpizza Marjolein Dubbers

Het recept van de bloemkoolpizza die ik gebruikt hebt komt van Marjolein Dubbers. Zij heeft haar recept beschikbaar gesteld op gezondaantafel.nl. Wil je het recept gebruiken kijk dan hier.

Alle ingrediënten voor de bodem van de bloemkoolpizza
Meng de ingrediënten in een kom
De bodem is een keertje afgebakken
De bodem bedekt met tomatensaus en verse producten

Na het volledig afbakken van de pizza was de bodem te nat geworden. Ik weet niet of dat komt door champignons of de saus maar het is wel jammer want de pizza brak gemakkelijk in stukken. De smaak was nog wel even wennen dus nog maar eens verder experimenteren.

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)