Muzikale pronkzittingen 2018

Ik zit tijdens de pronkzittingen van De Nölers in Cuijk vele uren achter het drumstel. Lekker muziek maken en diverse artiesten begeleiden. Dit doe ik samen met Dè Orkest, het huisorkest van de Kuukse zittingen. Een twaalf koppige groep mafkezen die ook nog leuk muziek kunnen maken. De bezetting bestaat uit 2 trompetten, 2 trombones, 1 blaasbas, 2 altsaxen, 2 tenorsaxen, 1 piano, 1 drummer en 1 muzikaal leider. Het zijn allemaal mannen dus dat is snel schakelen. We repeteren voor de liedjesavond (5xK) en de zittingen ongeveer samen 8x.

Pronkzittingen 2018 zweten geslagen

Dit jaar was het muzikaal een uitzonderlijk jaar. We hadden, vanwege de vroege carnaval, slechts 2 repetities voor de pronkzittingen. Daarin moesten we flink aan de bak want dit jaar zouden we ongeveer 8 nummers begeleiden. 2 daarvan waren met zangeres Iris van der Ham, twee met sixpack, twee met de pronkzingers en het winnend lied van het 5xK + HNT. Tussendoor ook wat muzikale ondersteuning aan Het Nölforum en natuurlijk de touches bij de buten, voorstellen en waar nog meer.

Bekijk hieronder een opname van Iris waarbij Dè Orkest de begeleiding heeft verzorgd. De opnames zijn gemaakt op de eerste matineezitting met 1 GoPro 4, Sony RX100 III en een Sony Handycam SR 32 (was eigenlijk alleen voor het geluid). Zo bundel ik mijn slagwerk en video opname/montage hobby’s in één avond:

Wil je in een vogelvlucht zien hoe een Kuukse zitting eruit zien daarvoor heb ik een time lapse (24 foto’s in 1 seconde waarbij elke foto om de 5 seconde is gemaakt) met 2 GoPro’s gemaakt. De muziek is een bewerking van het winnend carnavalsnummer van Buurtvereniging De Haagsestraat. Door Dè Orkest natuurlijk begeleid.

Foto omslag: Arjan Broekmans fotocuijk.nl

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)