Bemmelse Dweildag 2018

Dit jaar deden de Deurdweilers weer een gooi naar een top 3 notering tijdens de Bemmelse Dweildag 2018. Op 9 juni 2018 was het muzikale slagveld groot en er stonden dit jaar weer enkele kansrijke deelnemers op het programma. De Friese concurrentie bestond dit jaar niet uit de Útlopers dus dat scheelde weer één directe tegenstanders maar wel de vrienden van De Meinamer Feintjes deden mee. Maar hoe zouden we het doen? Hoe stonden we er voor? Als we in ieder geval WEER een leuk (weekend) en dweildag hadden.

Slagwerk…hoe deden we het tijdens de Bemmelse Dweildag 2018

Het repertoire van onze set

We hadden dit jaar voor het slagwerk een rustige set en alle nummers liepen vlot in elkaar over. Daardoor hoefde we niet veel af te tellen. Dat maakt het kijken naar onze set vaak extra leuk. Het is 15 minuten even hard werken maar dan zetten we ook wel iets leuks neer vind ik zelf.

We speelde heerlijke nummers die het WEER vertegenwoordigde. Met een “losstaand” intro van New Blood, waarin ik de flashmob aftrapte, gingen we er vervolgens flink tegenaan met Frozens, de welbekende Disney film, Let it go. Deurdonderen deden we op het bekende nummer van de Achterhoekers Normaal. Met een mix van Thundertruck (AC/DC), When the rain begins to fall (Jermaine Jackson) knalde en rockte we even flink. Daar aan de costa del sol en Laat de zon in je hart brachten een warm sfeertje met afsluitend Vlieg met me mee naar de regenboog van Paul de Leeuw. Het slotakkoord was Tsunami. De bekende dance song van DVBBS. Kortom eigenlijk moet je het zelf beleven als je het niet live hebt gezien!

De jury op Bemmel 2018

Elk optreden wordt gejureerd door muzikanten en specialisten. Arnold, de bassist van de Útlopers, was ook jurylid dit jaar. Hij is een erg goede muzikant en weet waar hij het over heeft. Ik was dus erg benieuwd hoe hij ons zou jureren. Meestal aan het einde van de dag als we de juryrapporten doornemen staat er vaak in dat Lizan zo vrolijk is. Nou is ze dat ook, maar toch wij mannen willen ook wel eens weten hoe we er voor staan. En zo geschiedde. Inge last de legendarische woorden uit:

Slagwerk hele set geweldig – Arnold Harkema (Bassist De Útlopers)

Direct na deze uitspraak bedankte wij voor De Deurdweilers want dit gaan we natuurlijk nooit meer evenaren.

Bekijk ons optreden

Tot volgend jaar!

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)