Fantastische dagen Forza4Energy4All 2019

Wat was het weer een bijzondere editie. Een editie waar we met 5 teamleden Forza4Neia vertegenwoordigde. Voor Mark, Marieke en ik was het onze tweede deelname. Voor de zussen Maaike en Marlieke was het een spannende ervaring.

Beleef dag 1 (Torri di Fraele & Bormio 2000)

Dit jaar reed ik met Paul, Grace en Marlieke vanuit Cuijk en Overasselt naar het prachtige Italië. Met de door Paul geregelde VW Transporter (echt super super chill) vertrokken we rond 20.00 uur… De reis naar Bormio ging voorspoedig en we waren in het begin van de ochtend al bij het hotel aangekomen. Dit jaar had geen kamergenoot en had dus veel privacy om te doen en te laten wat ik wilde die dag. Van Grace begreep ik dat ze de Torri Di Fraele wilde beklimmen samen met Anneke. En dus besloot ik om mee te gaan voor een goede warming up. Vorige keer had ik de berg niet gefietst dus dat was gelijk een mooi moment om te shinen op deze prachtige berg.

De eerste dag zou de Gavia op het programma staan. Aangezien deze berg niet veilig genoeg bleek te zijn was de organisatie gedwongen om een alternatief te bedenken. Dit was ze goed gelukt want voor dag 1 hadden ze de Torri Di Fraele en Bormio 2000 (achter elkaar) gekozen. Gaaf…weer die mooie torentjes en een nieuwe berg (skipiste van Bormio). Bekijk mijn vlog voor de (intense)beelden.

Vlog 1, de Torri di Fraele & Bormio 2000

Dag twee oh nee…Mortirolo

Dag twee zou de oh zo verschrikkelijke Mortirolo worden. De steilste berg van het programma en een heenreis van 30km fietsen. In 2017 zag ik er enorm tegenop en wilde ik hem niet fietsen…nu moest ik (van mezelf). Het was toen we wakker werden slecht weer. Het regende en het regende…toch vertrokken we met alle fietsers in de hoop dat het mogelijk droger zou worden. Dat werd het niet. Het werd uiteindelijk een rit die ik nooit meer zou vergeten. Onderkoelde deelnemers, water tot in je schoenen maar een morele onderteuning van de gehele begeleiding. Een verzopen telefoon die leeg was geraakt doordat er geen bereik was en een team dat elkaar daardoor ook niet meer kon bereiken. Ik denk dat de beelden genoeg zeggen, dus bekijk ze snel.

Vlog 2, de Mortirolo

Dag drie, de beklimming van de Eita

De laatste dag van Forza4Energy4All stond op het programma. Geen Stelvio vanwege slechte condities en gevaarlijke rotsval dus weer een alternatief en dit keer in de vorm van de Eita (ja wie kent hem niet). Wat was hij zwaar en oh zo mooi. Toen ik uiteindelijk boven kwam aan de top en Grace als mascotte op de fiets met kwam begeleiden naar de boog voelde ik me zo sterk. Rillingen komen weer boven als ik het zo opschrijf.

Omdat ik merkte dat andere teams hun bord meenamen naar de top van de berg en Neia alleen voor mij zichtbaar was, ze stond op de fietsroute en niet op die van de wandelaars, heb ik het bord voor Mark en Marieke opgehaald. Dit zorgde ervoor dat ik niet op de groepsfoto stond maar wat maakt dat uit…1,5km terug naar beneden…Neia losmaken en weer klauteren naar boven. Dat viel me zwaar maar het was zo fijn om dit voor ze te doen. Wil je de berg en mijn rit bekijken? Bekijk dan snel mijn derde en laatste vlog van Forza4Energy4All 2019.

Vlog drie, beklimming van de Eita

Dank voor deze nieuwe ervaring en weer een geweldig event! De voorlopige opbrengst van Forza4Energy4All werd bekendgemaakt!

€ 2 0 1 . 2 0 7 , – !!!!

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)