2021 het jaar van de lock down

Was het jaar 2020 al een jaar om snel te vergeten (ondanks enkele mooie momenten) was het jaar 2021 er ook eentje om te vergeten. We moesten veel van de tijd in lock down, weinig mensen ontmoeten en vooral kon ik niet mijn hobby uitvoeren (muziek maken / optredens en voetballen).

De wereld van het barbecuen

2021 heerlijk thuis bbq gerechten bedenken

Met de komst van mijn Bastard (Kamado bbq) in november 2020 heb ik er een nieuw (kook)hobby bij gekregen. Iets wat Corona niet van me af kan nemen. Ik heb een Bastard urban large gekocht, een kamado. Een kamado is een soort ei gemaakt van keramiek. De warmte van het houtskool verwarmd ook het keramiek en houdt deze warmte lang vast. Hierdoor kan je voor een langere tijd iets gaar maken. Low and Slow cooking wordt dit ook wel eens genoemd. Zo kan je bijvoorbeeld spare ribs voor wel 5 uur laten garen. Hierdoor wordt het vlees heel zacht en kan je zo tot snot laten garen. Dan heb je in ieder geval geen taaie ribs. Maar als je de bbq warmer laat worden bijvoorbeeld richting de 180 graden dan ben je in staat om een stuk steak echt te grillen. Super leuk allemaal maar vooral ook ontspannend.

Met mijn 40e verjaardag (eind 2021) heb ik ook een gietijzeren pan gekregen voor op de BBQ. Dit noemen ze vaak een Dutch Oven. Hier kan je bijvoorbeeld een heerlijke stoof mee maken…het leukste is natuurlijk om eten te maken voor bezoek (vrienden en familie)…

Gietijzeren Dutch Oven op de Bastard Kamado met heerlijke riblappen.

Beer Can Chicken

Een van mijn meest gemaakte gerechten in 2021 is toch wel de Beer Can Chicken. Dit is een heel kippetje dat met zijn gat op een blikje bier zit en dan een uurtje in de kamado sauna mag zitten. Omdat ik kip erg lekker vindt was toch wel heel snel een favoriet. Heerlijk kluiven en vooral met de juiste kipkruiden en met groenten kan je mij er heel blij mee maken.

Beer Can Chicken op de Bastard

Ik zal voor in de categorie food ook mijn BBQ belevingen eens vastleggen en beschrijven.

Een nieuw tijdperk konijnen

Max en Bloempje 1.0

Omdat in mei 2021 Liz 8 jaar werd hadden we besloten om een konijn te geven. We hebben ons er goed in verdiept en besloten te gaan voor 2 konijnen (mannetje en vrouwtje) omdat konijnen gezelschapsdieren zijn.

mark

Eigenwijs, sportief, online innovater, Apple lover, getrouwd & vader, muzikaal en eigenwijs (zo eigenwijs dat ik het twee keer aangeef :P)